Alimentatie / Dresaj Bichon Maltese • DRESAJ
  Este un caine inteligent care vrea sa faca pe plac stapanului, sensibil si de aceea dresajul se face cu usurinta. Trebuie sa fie bland si consecvent.

 • ALIMENTATIE
  In prepararea mancarii cainelui trebuie sa se tina cont de faptul ca aceasta trebuie sa fie completa, sa ii asigure toti nutrientii necesari, si echilibrata, trebuie sa fie alcatuita din o treime carne, o treime legume sau fructe, o treime cereale. Recomandate cainilor sunt carnea de pui si de vita (acestea fiind importante surse de proteine grasimi folositoare organismului), legume precum : morcov (bogat in antioxidanti, vitamina A), ardei gras (sursa de vitamine C, A, K, B), pastarnac(sursa de vitamina C), spanac, salata verde (bogate in vitaminele A si C), oua, branza dulce de vaca – o alta importanta sursa de proteine, cerealele si produsele din cereale (sursa de fibre si a complexului de vitamina B); toate acestea asigura si calciul, vitamina E, D, fierul.
  Sunt interzise ceapa (contine toxine care in concentratie mare pot fi fatale), ciocolata (contine cofeina si cainele devine agitat; in plus, e toxica) si dulciurile in general, pentru ca s-ar putea sa le prefere mancarii obisnuite si se poate imbolnavi (diabet, subnutritie), oasele de pui si de porc (se sfarama in cioturi ascutite, cauzeaza constipatii si, pe langa dermatite alergice, pot genera si alte probleme stomacale si intestinale), resturile de la masa ta, mai ales cele condimentate (sare, piper, boia etc.) care pot irita mucoasa stomacala si intestinala a cainelui, carne de porc si vanat cruda, semipreparate de orice fel – pot transmite parazitoze grave si boli incurabile, alimente vechi, semialterate sau alterate, care pot genera toxiinfectii grave, mancare uscata sau la conserva destinata altor animale de casa, deoarece sunt dozate nutritional si vitaminic pentru organismul animalelor respective.
  Apa, esentiala vietii, asigura substante nutritive corpului, curata tesuturile, previne constipatia, regleaza procesele chimice care au loc in corpul catelului. De retinut ca, in permanenta, cainele are nevoie de apa proaspata.
  Pui varsta 2 – 6 luni
  Numarul de mese pe zi : 3 – 4
  Absolut necesar : administrarea tratamentului profilactic împotriva rahitismului, numai la indicatia medicului veterinar.
  Catei tineri : 7 – 18 luni
  Numar de mese pe zi : 2
  Continuarea tratamentului profilactic împotriva rahitismului, numai la indicatia medicului veterinar.
  Pentru situatia în care cainele este antrenat într-un program de dresaj cantitatea de hrana trebuie marita si administrat supliment vitamino-mineral la indicatia medicului veterinar. • Copyright © 2012 - Canisa LEO - Toate drepturile de vanzare