Alimentatie / Dresaj Yorkshire • DRESAJ
 • Acest caine invata destul de repede. Atat timp cat sunteti consecventi in abordarea dresajului si va asigurati ca lectiile sunt de o maniera pozitiva, placuta si variata, cainele va invata repede sa asculte.

 • EXERCITII
  Cainii din rasa Yorkshire Terrier isi adapteaza nevoile de miscare fizica la circumstantele din familie (daca sunteti ocupat nu va pretinde niciodata sa-i oferiti mai mult timp decat ati putea sa-i acordati), iar cainii pot fi tinuti cu usurinta intr-un aparta¬ment.
  Datorita dimensiunilor lor reduse cat si a blanii minunate, cei mai multi ii considera animale foarte fine, blajine, adevarate jucarii vii. De fapt, nu este indicat sa-i alintati prea tare, pentru a nu-i debusola. Socializarea rasei Yorkshire Terrier este importanta si este indicat ca aceasta sa inceapa de la o varsta foarte frageda. Desi poate parea dificil de controlat, acest catel se descurca extrem de onorabil la probe de Agility, spre exemplu, fiind usor de dresat.

 • ALIMENTATIE

 • In prepararea mancarii cainelui trebuie sa se tina cont de faptul ca aceasta trebuie sa fie completa, sa ii asigure toti nutrientii necesari, si echilibrata, trebuie sa fie alcatuita din o treime carne, o treime legume sau fructe, o treime cereale. Recomandate cainilor sunt carnea de pui si de vita (acestea fiind importante surse de proteine grasimi folositoare organismului), legume precum : morcov (bogat in antioxidanti, vitamina A), ardei gras (sursa de vitamine C, A, K, B), pastarnac(sursa de vitamina C), spanac, salata verde (bogate in vitaminele A si C), oua, branza dulce de vaca – o alta importanta sursa de proteine, cerealele si produsele din cereale (sursa de fibre si a complexului de vitamina B); toate acestea asigura si calciul, vitamina E, D, fierul.
  Sunt interzise ceapa (contine toxine care in concentratie mare pot fi fatale), ciocolata (contine cofeina si cainele devine agitat; in plus, e toxica) si dulciurile in general, pentru ca s-ar putea sa le prefere mancarii obisnuite si se poate imbolnavi (diabet, subnutritie), oasele de pui si de porc (se sfarama in cioturi ascutite, cauzeaza constipatii si, pe langa dermatite alergice, pot genera si alte probleme stomacale si intestinale), resturile de la masa ta, mai ales cele condimentate (sare, piper, boia etc.) care pot irita mucoasa stomacala si intestinala a cainelui, carne de porc si vanat cruda, semipreparate de orice fel – pot transmite parazitoze grave si boli incurabile, alimente vechi, semialterate sau alterate, care pot genera toxiinfectii grave, mancare uscata sau la conserva destinata altor animale de casa, deoarece sunt dozate nutritional si vitaminic pentru organismul animalelor respective.
  Apa, esentiala vietii, asigura substante nutritive corpului, curata tesuturile, previne constipatia, regleaza procesele chimice care au loc in corpul catelului. De retinut ca, in permanenta, cainele are nevoie de apa proaspata.
  Pui varsta 2 – 6 luni
  Numarul de mese pe zi : 3 – 4
  Absolut necesar : administrarea tratamentului profilactic împotriva rahitismului, numai
  la indicatia medicului veterinar.
  Catei tineri : 7 – 18 luni
  Numar de mese pe zi : 2
  Continuarea tratamentului profilactic împotriva rahitismului, numai la indicatia medicului veterinar.
  Pentru situatia în care cainele este antrenat într-un program de dresaj cantitatea de hrana trebuie marita si administrat supliment vitamino-mineral la indicatia medicului veterinar.  Copyright © 2012 - Canisa LEO - Toate drepturile de vanzare