Bichon Maltese

Dintre rasele Bichon, rasa Maltese este cea mai veche. Exista in epoca faraonilor. Urme ale acestor caini s-au gasit in Egipt si in Grecia cu 350 i.e.n. In mormantul lui Ramses al II-lea s-au gasit statuete ce reprezinta acest tip de caine. Sunt atestari din care rezulta ca era cunoscut in Italia in epoca imparatului Claudius, in anul 45 i.e.n. Aristotel il numea “ favoritul doamnelor “. Autorii antici remarcau deseori frumusetea rasei, grecii erau atat de indragostiti de aceasta rasa incat au construit chiar monumente funerare pentru ei. Un tablou al lui Titian, pictat in 1576 reprezenta un Maltese foarte asemanator cu cel de astazi. A fost cainele cel mai indragit in Evul Mediu, in epoca Renasterii si continua sa fie si astazi. Este un caine mic foarte elegant, cu aspect patrat. Capul este proportional fata de corp, craniul lat si plat, stop proeminent, bot destul de lung, proportional fata de craniu, acoperit cu par lung, nas mare si negru. Ochii sunt rotunzi, mari si negri. Urechile de forma triunghiulara, de lungime medie, sunt acoperite cu un par bogat, lung si lasate pe langa cap. Coada este destul de lunga, purtata rulat deasupra spatelui si acoperita cu par bogat. Parul este lung, fin, matasos, des, stralucitor si foarte bogat si acopera intregul corp, capul, coada, picioarele pana la labe. Este alb curat sau sidefiu si purtat cu o carare pe mijlocul spatelui.

 • TEMPERAMENT
  Este un caine inteligent, vioi, istet, jucaus, foarte prietenos, sociabil, sensibil. Este ascultator, afectuos si foarte devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii, dar destul de precaut si vigilent cu strainii. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie.

 • INGRIJIRE
  Blana acestui caine necesita periaj si pieptanat zilnic si spalat regulat. Se va indeparta parul crescut in exces la colturile ochilor, in urechi, dintre pernutele de la picioare. Nu naparleste in mod obisnuit dar parul mort se inlatura prin periere. Parul de pe frunte se prinde cu o bentita sau fundita pentru a nu acoperi ochii. Petele de lacrimi pot fi sterse daca sunt inestetice cu solutii speciale.


 • ORASE:
  » Arad
  » Alba
  » Arad
  » Arges
  » Bacau
  » Bihor
  » Bistrita
  » Botosani
  » Brasov
  » Braila
  » Buzau
  » Calarasi
  » Caras
  » Cluj
  » Constanta
  » Covasna
  » Dambovita
  » Dolj
  » Galati
  » Giurgiu
  » Gorj
  » Harghita
  » Hunedoara
  » Ialomita
  » Iasi
  » Ilfov
  » Maramures
  » Mehedinti
  » Mures
  » Neamt
  » Olt
  » Prahova
  » Satu Mare
  » Salaj
  » Sibiu
  » Suceava
  » Teleorman
  » Timis
  » Tulcea
  » Vaslui
  » Valcea
  » Vrancea  Copyright © 2012 - Canisa LEO - Toate drepturile de vanzare